fbpx

Revaleiland 1
1014ZG Amsterdam

No cash cards only

Over ons

Hout is een kroeg, bar, event-locatie en cafe met ontbijt, lunch en diner. Hout telt twee verdiepingen en heeft de twee zonnigste terrassen van de Houthaven.

Je vindt Hout aan het Houthavenpark, tussen de Houthaven en de Spaarndammerbuurt. Met onze buurtfunctie zijn we tevens de verbindende factor tussen deze twee prachtige buurten. Iedereen voelt zich welkom in Hout, 7 dagen per week. Veel soorten Hout die vanuit Scandinavië, Afrika, Azië en Rusland werden opgeslagen in de Houthaven vind je terug in o.a. de Bar, de Trap en aan de muur. Dit maakt Hout uitermate warm en sfeervol.

Interieurontwerp en uitvoering door Bart van Dulmen (BVD)

“De zon zie je opkomen en ondergaan vanaf ons terras 

Vanaf de ochtend bieden we koffie & ontbijt en kan je prima je laptop openslaan om te werken. In de middag kan je bij ons terecht voor een lunch. We bieden salades maar ook voor een klassieker als de Holtkamp draadjesvlees kroket kom je naar Hout. Het einde van de middag is het borrelen bij Hout. Dat betekent speciaalbier, goeie wijnen, lekkere snacks, kaarslicht of genieten van de zon.

Toch de hele dag gewerkt? Dan schuif je toch later aan. Vanaf 18.00 bieden we een goede hap met een Oosters tintje. O ja de zon is er dan ook nog steeds, want die zie je opkomen en ondergaan vanaf ons terras.

Twee verdiepingen?

Jawel, we hebben boven een extra bar en een terras. De ideale plek voor jouw borrel, feestje, inspiratiesessie of vergadering. Klik hier voor meer.

Bekijk onze social media kanalen voor sfeerimpressies: Facebook en Instagram.

Historie Houthaven

De Houthaven werd in 1876 gegraven voor het overslaan en opslaan van hout. Het was de eerste gegraven haven van Amsterdam. De Houthaven werd aangelegd voor het hout dat vooral uit Scandinavië kwam en verder uit Afrika, Azië en Rusland. Het was daarmee lange tijd een belangrijke handelshaven. De houthandel heeft in Amsterdam een grote rol gespeeld, de stad is immers op palen gebouwd.

Revaleiland 1 | 1014ZG | Amsterdam | info@barhout.nl | 06 25 23 35 74 | Workhout B.V. | KVK 72376325 | Privacyverklaring | https://barhout.nl/privacyverklaring/